Kalligrafie als ambacht

Kalligrafie als ambacht

Sinds 2016 biedt Soraya – onder de naam Sorro.nl Kalligrafie – haar kalligrafie diensten aan. Kalligrafie als ambacht: het is voor haar de kunst van het schoonschrift. Ieder geschreven stuk tekst heeft potentie zich te ontpoppen tot een waar kunstwerk. Het leuke aan kalligrafie vindt Soraya dat iedereen het kan leren, je het (bijna) overal kan doen en het op vele manieren in te zetten is. Net zoals bij iedere skill is het belangrijk dat je heel veel oefent: discipline!

Kalligrafie

Er zijn grofweg 2 stijlen: klassiek en modern.

Klassieke kalligrafie

Met platte penpunt

We zijn allemaal bekend met het blokkerige script (Blackletters) of kalligrafie met een (plat) penseel. Beide varianten hebben massieve lijnen en strokes.

Met spitse penpunt (kroontjespen)

Daarnaast is er kalligrafie met de spitse penpunt. Hieronder valt bijvoorbeeld het Copperplate script. Deze variant is niet blokkerig maar wel strak door de consistente letters. Desondanks is het een sierlijk script met mooie krullen!

Moderne kalligrafie

Deze stijl is losser en speelser. Velen vinden moderne kalligrafie ook eleganter. Maar pas op, moderne kalligrafie kan ook (te) druk zijn. Het leuke aan moderne kalligrafie is dat je zelf speelt met de letters en de letters daardoor continu aan verandering onderhevig zijn. Zo heb je altijd een uniek schrift, passend bij het doel of de gelegenheid.

Kalligrafie als ambacht, de specialisatie van Sorro.nl

Soraya wordt blij van haar interpretatie van het klassieke Copperplate, eventueel met een moderne touch. Soraya kalligrafeert graag met een spitse penpunt (‘kroontjespen’), een oblique penhouder, zwarte Sumi inkt, gouache en (metallic) waterverf.

Deze stijl zie je dan ook veelvuldig terug in haar portfolio. Soraya’s stijl is divers en zelfs aan het klassieke Copperplate script kan zij een moderne twist geven.

Als je op zoek bent naar super strakke lijnen en consistente letters dan ben je bij Sorro.nl aan het juiste adres!