Kalligrafie & Lettering, mijn passie én professie

Ik heb iets met letters, pennen en papier.

Al van kinds af aan schrijf ik graag mooie woorden en zinnen. Het liefst op fijn papier en met een mooie (vul)pen. Niet voor een verhaal, maar voor esthetiek.

Kalligraferen deed ik af en toe met de spullen van mijn vader en is op een bepaald moment geheel naar de achtergrond verdwenen. Tot maart 2015. Ik volgde een workshop (met plat penseel) en was opnieuw verkocht. Via wat omwegen belandde ik bij kalligrafie met spitse penpunt (ook wel kroontjespennen) en heb ik dit – bij gebrek aan aanbod destijds – mezelf aangeleerd (start: juni 2015).

Mijn interesse in mooie letters kreeg een tweede en professioneel leven. Sorro.nl is in januari 2016 gestart om te voorzien in een groeiende behoefte naar kalligrafie workshops en kwalitatieve materialen. Ik ben begonnen met het geven van workshops en het aanbieden van Starterskits, omdat ik mensen verder op weg wilde helpen in hun kalligrafie avontuur. Gaandeweg heb ik mijzelf steeds verder ontwikkelt en focus ik mij nu voornamelijk op het aanbieden van kalligrafiediensten.

Inmiddels maak ik met Sorro.nl vele mensen blij met hun custom aanvragen en lever ik handgeschreven diensten aan bedrijven, zoals Cartier, Gemeente Amsterdam, Hunkemöller en Givenchy.

Ik hoef niet de grootste te zijn, ik wil waarde toevoegen.

Eventkalligrafie

‘Uit mijn hoofd’ met kalligrafie

Kalligrafie is voor mij niet alleen esthetiek. Het is ook ontspanning, mindfulness. Ik ben een echte denker en planner. Privé, maar ook voor mijn werk: vooruitdenken, analyseren, oplossingen bedenken, beargumenteren en organiseren. Veel van deze dingen doe ik ‘in mijn hoofd’. Met kalligrafie kom ik juist helemaal ‘uit mijn hoofd’ en is er pure focus op mijn pen, nib, inkt en het papier.

Wat doe ik verder?

Kalligraferen is mijn passie en doe ik naast mijn baan. Ik werk als product owner bij een universiteit in Amsterdam.

Soraya in steekwoorden:
voor goede vrienden: Sorro | 1986 | vrienden & familie | hometown Amsterdam, tegenwoordig: Weesp | ik zeg JA tegen verre reizen & citytrips | hardlopen | pragmatisch | simpel is het moeilijkst | macarons, opgemaakte koekjes & taart! | en natuurlijk: goede kalligrafie materialen!

Bekende klanten

Klanten van Sorro.nl

© 2018 Sorro.nl

KvK: 65174917
Jan van Beverenstraat 9, 1382ND Weesp

[email protected]

06 55 38 63 49