Over mij

Kalligrafie, mijn passie en professie

 

Ik heb iets met letters, pennen en papier.

Al van kinds af aan schrijf ik graag mooie woorden en zinnen. Het liefst op fijn papier en met een mooie (vul)pen. Niet voor een verhaal, maar voor esthetiek.

Kalligraferen deed ik af en toe met de spullen van mijn vader en is op een bepaald moment naar de achtergrond verdwenen. Tot maart 2015. Ik volgde een workshop (met plat penseel) en was verkocht. Via wat omwegen belandde ik bij kalligrafie met spitse penpunt (ook wel kroontjespennen) en heb ik dit mezelf aangeleerd (start: juni 2015).

Al snel kreeg mijn interesse in mooie letters een tweede en professioneel leven. Sorro.nl is in januari 2016 gestart om te voorzien in een groeiende behoefte naar kalligrafie workshops en kwalitatieve materialen. Ik startte met het geven van workshops in Amsterdam en het aanbieden van Starterskits. Om mensen op weg te helpen bij het leren kalligraferen. Gaandeweg heb ik mijzelf steeds verder ontwikkelt en focus ik mij op het aanbieden van kalligrafiediensten.

Inmiddels heb ik met Sorro.nl al vele klanten blij gemaakt met mijn kalligrafiediensten. Ik werk voor zowel particuliere als zakelijke klanten.

The details are not the details, they make the design.


‘Uit mijn hoofd’ met kalligrafie

Kalligrafie is voor mij niet alleen esthetiek. Het is ook ontspanning, mindfulness. Ik ben een denker en planner. Privé, maar ook voor mijn werk. Veel dagelijkse dingen doen we ‘in ons hoofd’. Met kalligrafie kom ik ‘uit mijn hoofd’ en is er pure focus op mijn pen, nib, inkt en het papier.

Wat doe ik verder?

Kalligraferen is een passie en ik freelance naast mijn baan. Ik werk als product owner aan de (door)ontwikkeling van het online landschap van een Amsterdamse universiteit.

 

Soraya in ‘t kort:

voor goede vrienden: Sorro | 1986 | vrienden & familie | hometown Amsterdam, tegenwoordig: Almere | LOVE verre reizen & citytrips | hardlopen | pragmatisch | simpel is het moeilijkst | macarons & taart!