Goede kalligrafie materialen

Mijn ervaringen bij jouw zoektocht naar goede kalligrafie materialen

Met deze kalligrafie tip hoop ik een en ander makkelijker te maken. Toen ik in 2015 startte met kalligrafie was het soms een frustrerende zoektocht om goede kalligrafie materialen te vinden. Ik heb veel geld uitgegeven aan spullen die enorm tegenvielen. Gevolg: spullen die direct in de prullenbak of achterin een la belandden. Erg zonde!

Ik besteed liever wat meer aan kwalitatieve materialen. Vroeger importeerde ik de meeste spullen uit Amerika en Azië. Gelukkig is het tegenwoordig een stuk makkelijker om aan goede materialen te komen. Ook in Nederland! Het kan zijn dat goede kalligrafie materialen prijziger zijn, maar dit is zeker niet altijd het geval.

Mijn favoriete materialen deel ik hieronder in een lijstje.

Een goed begin is het halve werk!

Mijn veel gebruikte kalligrafie musthaves:

 1. Een houten oblique penhouder van een van mijn favorieten:
  • Rodger Mayeda, Heather Held en Huy Haong Dao.
 2. Mijn lievelingsnibs:
  • G-nibs: Tachikawa & Zebra
  • Hunt 22(b)
  • de oldschool kroontjespen (Soennecken)
  • Brause Steno 361
  • Leonardt Principal EF
  • Blanzy 552 en 620
 3. Zwarte sumi inkt: Kuretake en Yasutomo
 4. Dr. Martin’s bleedproof white ink
 5. Fine Tec metallics

Papier:

 1. Rhodia
 2. Maruman
 3. Color Copy laser (om te oefenen)

Wat zijn jouw favorieten?

Oblique penhouder kalligrafie materialen