Tip 1: Goede kalligrafie materialen

Kalligrafie materialen

Met mijn kalligrafie tips hoop ik een en ander makkelijker voor jullie te maken. Voor mij was het een ware, soms frustrerende, zoektocht om goede kalligrafie materialen te vinden. Ik heb heel veel geld uitgegeven aan spullen die enorm tegenvielen en bijna direct in de prullenbak of achterin een la belandden. Zonde! Ik besteed daarom liever wat meer aan kwalitatieve materialen. Sommige producten bestel ik speciaal uit Amerika. Meestal zijn kwalitatieve kalligrafie materialen ook wat prijziger, maar dit is zeker niet altijd het geval!

Mijn kalligrafie tips deel ik graag met jullie! In mijn starterskit deluxe zitten daarom ook een aantal van mijn lievelingsproducten. Niet de goedkoopste, wel kwaliteit.

Een goed begin is het halve werk!

Mijn veel gebruikte musthaves:

 • Oblique penhouders(Moderne) kalligrafie materialen
 • Mijn lievelingsnibs:
  • G-nibs: Zebra & Tachikawa
  • Brause: Steno 361 & EF66
  • Leonardt Principal EF & 111EF
  • Blanzy 552 en 620
  • Hunt 101 en 22b
  • de oldschool kroontjespen (Soennecken)
 • Zwarte sumi inkt: Kuretake en Yasutomo
 • Walnut ink
 • Dr. Martin’s bleedproof white ink
 • Fine Tec metallics
 • Gouache bijv. van Winsor & Newton of Talens
 • Pearl Ex
 • (Talens) waterverf
 • Ecoline
 • Brushstiften van o.a. KOI en Pentel

  Papier:

 • Rhodia
 • Maruman
 • Clairefontaine
 • Aquarel papier

Bekende klanten

Klanten van Sorro.nl

© 2018 Sorro.nl

KvK: 65174917
Jan van Beverenstraat 9, 1382ND Weesp

[email protected]

06 55 38 63 49